Emiel Suykerbuyk stapt in de directie van Meikai

‘We moeten de medewerker in zijn kracht zetten in plaats van achter zijn bureau, te beginnen bij de welzijnsorganisatie’, zegt Emiel na bijna 25 jaar commerciële dienstverlening bij de overheid. De dienstverlener pur sang Emiel Suykerbuyk is per vandaag mede-eigenaar van Meikai BV. De huidige directeur, Guido Hegger, wil samen met Emiel het maatschappelijk effect van de welzijnsorganisatie helpen vergroten door innovatie op de ondersteunende processen.

 

Over Meikai

Meikai bestaat sinds 2019 en is de een dienstverlener voor organisaties in de welzijnssector. Het Japanse woord ‘meikai’ betekent ‘duidelijkheid’. Meikai belooft 20% meer maatschappelijk effect met dezelfde inspanning door een duidelijk inzicht in de bedrijfsvoering. Dit willen we bereiken door de medewerkers goed te ondersteunen bij hun werk, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan de begeleiding van hun cliënten.

De medewerkers van Meikai zijn gespecialiseerd in het efficiënt uitvoeren van ondersteunende processen (o.a. planning & control, ICT en AVG beheer). Deze kennis zetten wij in om de processen van onze klanten te optimaliseren.

Onze kennis gebruiken wij ook om de organisatie inzicht te verschaffen over de mogelijkheden de dienstverlening naar haar cliënten te optimaliseren. Wij zijn in staat om de data uit verschillende bronnen te verzamelen en te presenteren als bruikbare stuurinformatie. De organisatie creëert op basis van de stuurinformatie het maximale maatschappelijke effect door de medewerker in zijn kracht te zetten op de dienst waar de meeste behoefte aan is.

Om het maximaal effect te kunnen bereiken werkt Meikai nauw samen met medewerkers en vrijwilligers in de welzijnsorganisatie. De medewerkers en vrijwilligers zijn de organisatie. Meikai wil hen faciliteren om hun kennis en kunde zo goed mogelijk in te zetten. Een medewerker of vrijwilliger die meer resultaten kan bereiken en minder werkdruk ervaart zal bovendien met meer plezier naar zijn of haar werk gaan.

Meikai verzorgt voor verschillende klanten de financiële processen. Zij besteden het gehele financiële proces of een deel uit aan Meikai. Meikai heeft hiervoor administratieve processen slim ingericht die verregaand geautomatiseerd zijn. Hierdoor kunnen we een hoge mate van efficiency bereiken en zijn de uitkomsten ook betrouwbaar. Zo is het proces voor het verkrijgen van een goedkeurende accountantsverklaring een “druk op de knop”. De welzijnsorganisatie zelf heeft hier nauwelijks omkijken naar.

Onze kennis van welzijnsorganisaties en de financiële processen maakt Meikai ook een geschikte adviseur bij complexe veranderingsprocessen. Of het nu gaat om een fusie van instellingen of het hervormen van de governance van de organisatie, wij hebben al meegekeken bij andere welzijnsinstellingen die een vergelijkbaar proces hebben doorgemaakt.

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Delen: