De administratie regelen is een feest

Het voeren van de administratie van uw instelling vraagt aandacht. Er moet elk jaar een begroting worden opgesteld, u moet verantwoordingsrapportages maken en het moet allemaal ook nog kloppen. Misschien is het voor u ook een grote vraag hoe u alle informatie die geregistreerd is, kan worden gebruikt om de organisatie op koers te houden. 

Het is voor de collega’s van Meikai een feest om u hiermee te helpen. Het is ons vak om uw instelling te helpen met het financieel fit houden van uw organisatie. Wij kunnen uw administratie overnemen en de kwaliteit een boost geven. Voor u betekent dit dat u geen omkijken meer heeft naar de administratie. Nog veel belangrijker is dat u informatie krijgt om besluiten te nemen over de organisatie ontwikkeling. Wij zijn ook samen met u gesprekspartner bij de gemeente als het over de verantwoording of begroting gaat.

Wij kunnen voor u de financiële administratie uitvoeren. We verwerken de inkoopfacturen, zorgen voor het versturen van de verkoopfacturen en verwerken de bank- en kas transacties. Voor de inkoopfacturen hebben wij een proces klaarstaan waarbij u de facturen digitaal goedkeurt. Wij kunnen ook de salarisadministratie voor u uitvoeren. Periodiek stellen wij voor u een financiële voortgangsrapportage op. Wij zorgen ook voor de jaarrekening. In overleg met u stellen wij een begroting en jaar-einde prognose op.

Aan de hand van onze kennis van de welzijnssector en de kennis van uw financiële fitheid kunnen wij u adviseren over de besturing van uw organisatie en organisatieontwikkeling. Wij gaan regelmatig met u in gesprek over de uitdagingen in uw organisatie. Zijn de opbrengsten en de lasten met elkaar in balans? Is het vermogen voldoende om op lange termijn te kunnen overleven? Is de verhouding van het primair proces en de overhead gezond? Welke maatregelen kunt u nemen als de gemeente bezuinigingen oplegt of juist de omvang van de subsidie wil uitbreiden. Voor al deze vragen kunnen wij samen met u antwoorden vinden.

 

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op

Bekijk ook onze diensten